Scopul principal al proiectului a fost de a evalua și disemina impactul mobilităților internaționale din cadrul programelor UE asupra dezvoltării personale și profesionale, angajabilității, autonomiei și asupra conștiinței cetățeniei europene.
De asemenea, proiectul MOB G.A.E. a avut scopul de a disemina studii de caz, bune practici, schimbările pozitive în rândul foștilor participanți la mobilități.
Activitățile proiectului au presupus:
Rolul Institutului Intercultural Timișoara a fost acela de a coordona și elabora cercetarea cu privire la impactul mobilităților internaționale în viața participanților.
Proiectul a fost finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului de învățare pe tot parcursul vieții, acțiunea cheie KA4 și implementat de Accademia Europea di Firenze (IT) în cooperare cu Bulgaria Gateway (BG); DEP Institut, Oneco & Nexes (ES); Euroyouth and Rede Inducar (PT); GEB (Germania), North West Academy & Intern Europe (UK); Cup Ulysse (FR); Semper Avanti (PL); ZNI (Slovenia); Amadeus (AT); VUSTE ENVIS (CZ); Institutul Intercultural Timișoara (RO); Paragon Europe (MT) și PLATO (CY).
Rezultatele cercetării și mai multe informații despre proiect sunt disponibile aici: http://www.mobgae.eu./
Unul dintre interviurile realizate în cadrul proiectului este disponibil aici, în limba engleză: