Institutul Intercultural Timișoara anunță deschiderea înscrierilor la cea de-a cincea ediție a Conferinței Naționale de Educație Socială, care va avea loc la București în perioada 24-26 mai.
Ediția din acest an a conferinței este organizată în cadrul Programului „Incubatorul Civic Digital”, coordonat de Institutul Intercultural Timișoara și implementat în parteneriat cu TechSoup România și cu Școala de Valori.
Conferința Națională de Educație Socială (CNES) vă invită într-o călătorie de învățare și colaborare, alături de profesori din toată țara, dedicați inovării educației civice prin metoda Proiect: Cetățeanul. În acest an conferința va avea un format hibrid. Locurile pentru participarea fizică sunt limitate și vor fi bugetate integral. Asigurați-vă participarea din timp, completând formularul de înscriere!
CNES 2024 depășește formatul obișnuit al unei conferințe, transformându-se într-o experiență unică de învățare reciprocă și colaborare activă. Alături de profesori dedicați din toată țara, veți avea ocazia de a descoperi experiențe ale altor colegi și de a împărtăși propriile experiențe cu privire la Educația pentru cetățenie democratică și la Educația interculturală, și în special cu privire la aplicarea metodei Proiect: Cetățeanul, indiferent de anul în care ați implementat metoda cu elevii.
Prin prezentări și sesiuni interactive, vă veți inspira și îi veți inspira pe colegi, contribuind la un schimb valoros de cunoștințe și reflecții. CNES 2024 este o invitație la o colaborare activă, un schimb reciproc de experiențe și, în cele din urmă, la transformarea educației. Veți primi feedback constructiv, dezvoltându-vă abilitățile și descoperind noi strategii de predare.
Conferința va avea două categorii de participanți:
Prima sesine de încrieri, atât pentru participarea față în față cât și online, se realizează prin completarea acestui formular. Termenul limită pentru înscriere este 29 aprilie 2024, ora 18:00.
Cea de-a doua sesiune de înscrieri se va finaliza pe data de 23.05.2024.
Fiecare participant care se înscrie ca prezentator va avea 10 minute la dispoziție pentru a expune modul în care a aplicat metoda în propria activitate. Pentru a intra în etapa de selecție pentru o prezentare în cadrul conferinței, este necesară completarea formularului de înscriere, dar și încărcarea de informații cât mai complete despre proiectul analizat, pe platforma https://www.prof.cetateanul.intercultural.ro/ înainte termenului limită. Este necesară parcurgerea a cel puțin 5 pași, dintre cei 8 pași ai metodei, pentru validarea unei propuneri de prezentare.
Prezentările vor avea un format prestabilit, bazat în esență pe rezultatele obținute cu elevii și pe reflecțiile din formularul de înscriere.
Două tipuri de certificate vor fi acordate participanților, în funcție de categoria la care participă (profesori care prezintă, profesori care audiază).
Sesiunile conferinței vor începe vineri, 24 mai la ora 18 și se vor încheia duminică, 26 mai la ora 13:00. Prezența este necesară pe tot parcursul conferinței. Pentru profesorii care vor participa față în față la conferință, organizatorii vor acoperi costurile de cazare (24 și 25 mai), masă (cină în 24, prânz și cină în 25 și prânz în 26 mai). Costurile de transport vor fi decontate în conformitate cu legislația națională, prin transfer bancar, ulterior evenimentului.
Mai multe detalii despre program: Incubatorul Civic Digital (intercultural.ro)
Vă așteptăm cu drag!