Anunțuri

Cetățenia democratică activă: Concurs național pentru elevi cu spirit civic, Ediția a treia, 2023

Rangul: Național
Nivelul: Gimnazial
Perioada: Mai 2023
Locul de desfășurare: Online
Domeniul: Educație Socială.

Acest concurs se adresează elevilor de gimnaziu, din clasele a VII-a și a VIII-a, care au învățat prin metoda Proiect: Cetățeanul.

Participarea la concurs se va realiza în echipe de 4-5 elevi. Fiecare echipă va primi ca sarcină să propună o soluție de politică publică la o problemă a comunității.

Pentru a înscrie o echipă este necesară completarea integrală a acestui formular până în 3 mai 2023, inclusiv: https://www.surveymonkey.com/r/Concurs-Elevi-PC. Formularul poate fi completat fie de profesor, fie de echipa de elevi.

Fiecare echipă de elevi va primi câte o problemă și va avea la dispoziție 67 de ore să propună o soluție de politică publică pentru rezolvarea ei. Elevii vor avea sarcina ca înainte de expirarea timpului să transmită în format electronic un material video cu un format prestabilit, cu durata de maximum 5 minute, în care vor descrie problema, soluțiile posibile analizate, politica publică propusă și planul de acțiune, așa cum este precizat în Ghidul Proiect: Cetățeanul pentru elevi: https://ghid.cetateanul.intercultural.ro/p6-finalizarea-portofoliului-clasei/

Echipele înscrise vor beneficia de o sesiune de pregătire și de sprijin, atât din perspectiva conținutului, cât și din perspectivă tehnică, din partea Institutului Intercultural Timișoara în data de 6 mai 2023.

Evaluarea se va realiza pe baza criteriilor de evaluare a calității specificate la: https://ghid.cetateanul.intercultural.ro/p-6-3-lista-de-control-a-calitatii-unui-portofoliu/.

Calendarul concursului:

  • 3 mai 2023 – data limită de înscriere a echipelor
  • 6 mai 2023 – sesiune de pregătire cu Institutul Intercultural Timișoara
  • 11 mai, ora 18:00 – startul concursului
  • 14 mai, ora 13:00 – finalul concursului
  • 19 mai 2023 – anunțarea rezultatelor.

Acest concurs este organizat de Institutul Intercultural Timișoara în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Anunțuri