Educație pentru cetățenie democratică și drepturile omului

Cetățenia democratică este o componentă a programelor noastre care cuprinde o varietate largă de activități din diferite domenii, cum ar fi: educație, arte, incluziune socială, responsabilitate socială printr-o economie sustenabilă, participarea activă a diferitelor grupuri de cetățeni (tineri, femei, minorități), promovarea și respectarea drepturilor omului.

Educația pentru drepturile omului este atât o abordare transversală în toate activitățile noastre cât și o temă principală a unor proiecte pe care le implementăm. IIT are o colaborare de durată cu Consiliul Europei pe această temă încă din anul 2002, când Repere – Manual de educaţie pentru drepturile omului cu tineri a fost publicat în limba română. Unii dintre colegii noștri sunt experți ai Consiliului Europei în domeniul educației pentru drepturile omului și alte domenii relaționate.

IIT este membru activ al rețelei DARE – Democracy and Human Rights Education in Europe, o rețea europeană formată în cea mai mare parte din organizații neguvernamentale, instituții educaționale și furnizori de formare care promovează cetățenia democratică activă și drepturile omului în educația formală, non-formală și informală, precum și în învățarea pe tot parcursul vieții.

Citiți mai multe despre proiectele noastre în domeniul educației pentru cetățenie democratică și drepturile omului aici.