Diversitate și mass-media

Calendar intercultural

O activitate de pionierat în Romania şi în întreaga lume, Calendarul Intercultural indică datele cele mai relevante pentru diferitele grupuri culturale care trăiesc în România.  Pe lângă evenimentele cele mai importante pentru majoritarea românească, calendarul marchează datele semnificative pentru cele 20 de minorităţi recunoscute oficial în România.

Mai mult, recent au fost adăugate şi datele importante pentru migranţii din România, ca urmare a unei serii de proiecte implementate cu scopul facilitării integrării acestora. Aici puteţi afla mai multe despre acestea: www.migrant.ro şi www.vorbitiromaneste.ro.

Cele 20 de grupuri etnice recunoscute oficial de către Guvernul României sunt: albanezii, armenii, bulgarii, cehii, croaţii, germanii, grecii, ungurii, evreii, italienii, ruşi lipoveni, macedoneni, polonezi, romi, ruteni, sârbi, slovaci, tătari, turci şi ucrainieni.

Calendarul Intercultural reflectă bogăţia diversităţii religioase, etnice şi lingvistice care există în România şi marchează atât evenimente religioase, cât şi laice.  

Toate evenimentele marcate în caledar sunt însoţite de o scurtă descriere şi o imagine. Acest website este actualizat în fiecare an şi coordonatorii sunt deschişi la sugestii pentru o continuă îmbunătăţire. Accesaţi Calendarul Intercultural la: www.calendarintercultural.ro.