Locuiţi într-unul din judeţele Alba, Argeș, Buzău, Botoșani, Gorj, Hunedoara, Maramureș sau Vâlcea? Sunteţi cetăţean cu spirit civic, dornic să contribuiţi la dezvoltarea relației dintre cetățeni și instituțiile publice în localitatea dumneavoastră? Înscrieţi-vă ca voluntar pentru a sprijini demersul de dezvoltare a competențelor pentru cultură democratică ale elevilor de clasa a VII-a.
Cine se poate înscrie ca voluntar?
· profesori de alte discipline decât Educație pentru cetățenie democratică, care doresc să colaboreze cu profesorii care predau această disciplină şi să sprijine elevii și comunitatea lor;
· membri ai unor organizații non-guvernamentale;
· cetățeni cu orice profesie, care doresc să se implice în dezvoltarea comunității lor;
· studenți și elevi de liceu.
Activităţi în care se pot implica voluntarii:
· Însoțirea elevilor la o ședință a Consiliului Local și facilitarea interacțiunii cu reprezentanți ai instituțiilor publice.
· Sprijinirea elevilor de clasa a VII-a şi a profesorilor de la şcolile participante în proiect în aplicarea metodei Proiect: Cetățeanul la orele săptămânale de educaţie pentru cetăţenie democratică pe o perioadă de 3-4 luni.
· Numărul de ore necesare pentru voluntariat şi tipul de activităţi pot să varieze, de la sprijin pentru colectarea informaţiilor despre problemele comunităţii, identificarea de specialişti, însoţirea elevilor la şedinţe ale Consiliului Local etc. Estimăm că timpul de implicare a voluntarilor variază între 10 și 30 de ore pe an școlar.
Activităţile se vor desfăşura pe parcursul anului școlar 2022-2023. Voluntarii vor încheia contract de voluntariat cu Institutul Intercultural Timișoara și vor primi certificat de voluntariat la finalul anului școlar.
Mai multe detalii despre metoda Proiect: Cetățeanul puteți citi aici: https://cetateanul.intercultural.ro/despre-metoda/.
Dacă doriți să deveniți voluntar în programul „Proiect: Cetățeanul”, completați acest formular de înscriere https://www.surveymonkey.com/r/Z5M395T și echipa Institutului Intercultural Timișoara vă va contacta pentru a vă pune în legătură cu un profesor de educație socială.
Proiectul „Cultura democratică, un proiect al comunității” este derulat de Institutul Intercultural Timișoara în parteneriat cu Asociația pentru Solidaritate, Cultură, Educație și Dezvoltare (ASCED) din Râmnicu Sărat și cu Academia pentru Drepturile Omului din Oslo, Norvegia, cu sprijinul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.