Cultură și cooperare transfrontalieră

3S Recipe: Soluții inteligente pentru combaterea declinului urban – dezvoltarea rezilienței urbane în periferiile interioare ale Europei

Acest proiect, finanțat prin inițiativa comună Urban Europe ERA-NET Cofund Smart Urban Futures (ENSUF), și-a propus să ofere cele mai bune practici și soluțiile cele mai fezabile pentru problema declinului urban – o scădere continuă a populației, care afectează peste 1.500 de orașe peste tot în Europa.

Învățând din experiența orașelor care au fost odată la limită, dar care au revenit la viață, împărtășind ingredientele cheie ale succesului lor în Europa și nu numai, proiectul și-a propus să permită cât mai multor orașe aflate în declin să se adapteze, să se transforme și să prospere în condițiile unor schimbări adeseori dramatice.

Proiectul a avut loc în perioada 31 martie 2017 – 30 martie 2020 și a urmărit:

– Abordarea cauzelor socio-economice cheie ale declinului urban;
– Acțiuni sustenabilitate pentru re-dezvoltare și regenerare urbană; și
– Creșterea rolului planificării strategice pe termen lung.

Consorțiul de cercetare 3S RECIPE cuprinde Universitatea din Oxford ca organizație principală (Dr. Vlad Mykhnenko, manager de proiect) și alți opt parteneri europeni, inclusiv B Arts în Marea Britanie (domnul Trevelyan Wright, Beavers Arts Ltd), Institutul intercultural Timișoara din România (Dl. Călin Rus, Institutul Intercultural Timișoara), Școala Superioară Normală din Franța (prof. Emmanuèle Cunningham-Sabot, École Normale Supérieure Paris), Universitatea din Amsterdam din Olanda (Dr. Marco Bontje, Universiteit van Amsterdam), Universitatea din Birmingham în Marea Britanie (Dr. Peter Lee), Universitatea Lodz din Polonia (Dr. Szymon Marcińczak, Uniwersytet Łódzki), Universitatea Porto din Portugalia (prof. Paulo Pinho, Universidade do Porto) și Universitatea de Vest din Timișoara din România (Dr. Bogdan Nadolu, Universitatea de Vest din Timișoara).

Mai multe informații: