Banatul cultural

Denumire actuală

Muzeul Farmaciei Oravi ta

Denumiri anterioare

Farmacia muzeu Knoblauch

Localizare, judeţ, localitate, stradă, cod poştal

judetul Caras-Severin, localitatea Oravita

Destinaţie actuală

Azi, Muzeul de Istoria Farmaciei Montanistice, detinand mobilier, instrumentar farmaceutic de la finele veacului al XVII-lea (1682) si pana la anii 1950, arhiva documentara si biblioteca de carte veche "Francisc Klima - Ionel Bota".

Datare (exactă, perioada, interval de date)

Cea mai veche Farmacie Montanistica (Miniera) din Romania, fondata la 1763

Istoric – evoluţia construcţiilor, evoluţia tehnologiei

Fondata de Edward Winter ca si "farmacie de mana", organizata cu sediul in cladirea actuala de farmacistul Johannes Lederer la 1790, in co-proprietate cu familia Knoblauch din 1796 apoi Farmacia "La Vulturul Negru", dupa ce farmacistii din "dinastia" de farmacisti Knoblauch o cumpara la 1818-1820.

Imagini – localizarea exactă a acestora

Autorul fişei – numele şi calitatea acestuia

Alina Albu, asistent proiect

Data completării

ianuarie 2008
ue

Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Raspunderea privind corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, ca si pentru informatii detaliate privind statutul de membru al Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

rs