Banatul cultural

Denumire actuală

TMBASE – FESTIVAL ANUAL DE MUZICA ELECTRONICA

Localizare, judeţ, localitate, stradă, cod poştal

Timisoara – festivalul se desfasoara in hale industriale dezafectate; editia din 2007 s-a desfasutat in Str. Gheorghe Lazar nr. 26 (fostele hale Fructus) cu intrarea de pe Strada Pictor Zaicu.

Destinaţie actuală

Festival muzical – Urban electronic sound

Datare (exactă, perioada, interval de date)

Prima editie a avut loc in anul 1998 la sala Lira

Organizator actual

Organizatia TMBASE

Parteneri

Primaria si Consiliul Local Timisoara, Centrul Ciltural Francez, centrul Cultural German, British Council

Organizatori anteriori

Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest Timisoara (OSUT) si Florin Unguras – prima editie

Istoric – evoluţia construcţiilor, evoluţia tehnologiei

In 1998, la prima editie, festivalul se desfasura in sala Lira, era organizat de Florin Urguras si Osut si dura 1 zi. Un an mai tarziu, organizatorii se constituie intr-o asociatie, avand ca principal scop organizarea TMBASE – festivalul numara 2 zile, fiecare cu cate 1000 de participanti. In anul 2000 festivalul are participare internationala si cate 1500 de spectatori pentru fiecare dintre cele 2 zile.

Incepand cu anul 2001 (editia a 4-a) festivalul se desfasoara pe durata a 3 zile, exista 2 sau 3 scene, au loc si proiectii de filme, numarul participantilor ajunge la 2000 pentru fiecare dintre cele 3 seri. La cateva dintre editii a fost editata o compilatie care s-a bucurat de succes in randul publicului.

Autorul fişei – numele şi calitatea acestuia

Ludovic Satmari, expert turism

Data completării

ianuarie 2008
ue

Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Raspunderea privind corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, ca si pentru informatii detaliate privind statutul de membru al Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

rs