Institutul Intercultural Timisoara


Stiri IIT prin RSSStiri IIT prin RSS
  Start | Despre noi | | Proiecte | Agenda | Resurse pentru profesori | Echipa | Contact
---------------------------------------------
Educație interculturală
---------------------------------------------
Relații interculturale
---------------------------------------------
Cetățenie democratică
---------------------------------------------
Tineret
---------------------------------------------
Cultură
---------------------------------------------
Cercetare
---------------------------------------------
Cooperare transfrontalieră
---------------------------------------------
Servicii
---------------------------------------------

Cauta

Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 8,
300173 Timisoara
Romania
Tel/fax:
+ (40) 256 498457
iit@intercultural.ro
Proiecte
InclusiveArt – Access to Culture for Disadvantaged Children and Youth

Institutul Intercultural Timișoara în parteneriat cu Asociația Nevo Parudimos (Reșița), Primăria orașului Zrenjanin (Serbia), Centrul pentru Arte Frumoase și Aplicate Terra (Kikinda, Serbia), au început implementarea proiectului „InclusiveArt - Access to Culture for Disadvantaged Childrenand Youth", eMS RORS-22, finanțat de Uniunea Europeană prin programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Proiectul își propune ca printr-un parteneriat dinamic, format din două ONG-uri, o autoritate publică locală și o instituție publică de cultură, să coaguleze şi să pună în valoare potențialul creativ al regiunii. Proiectul apelează la mijloacele oferite de cultură şi artă pentru a crea contexte de integrare și creștere creativă atât pentru comunitățile locale implicate cât și pentru grupurile de artişti şi cele defavorizate la care se adresează.    

Grupurile țintă ale proiectului sunt eterogene şi sunt formate din tineri creativi, absolvenți dar neangajați, în special tineri artiști, precum și tineri și copii dezavantajați, din zone urbane şi rurale marginalizate, tineri și copii romi, copii cu părinții plecați la muncă în străinătate, copii, tineri și adulți migranți, precum și alţi factori interesați din comunitate (profesori, învăţători, directori de cămine culturale, bibliotecari etc.).

La începutul proiectului echipele de proiect ale fiecărui partener vor fi angrenate într-un atelier comun de formare, în care acestea vor fi formate pe teme de antreprenoriat creativ şi animaţie socio-educativă. O serie de traininguri și ateliere participative se vor adresa unui număr de 104 tineri creativi, tineri romi şi reprezentanţi din cele 12 comunități dezavantajate (8 din Timiş şi Caraş-Severin şi 4 din Zrenjanin şi Kikinda) selectate în prealabil de echipele de proiect. Pentru activitatea lor în aceste comunităţi, tinerii artişti vor avea la dispoziţie resurse financiare pentru a implementa, pe durata a maximum 4 luni, câte o intervenție artistică care să antreneze copii şi tineri defavorizaţi din aceste comunităţi.

De asemenea vor mai fi organizate pentru tineri creativi activități de mentorat şi mobilitate internaţională, un atelier și o expoziție de sculptură în teracotă la Kikinda și o expoziţie de artă vizuală „Pavilion Banat" organizată la Timişoara. 900 de copii din tot arealul vor beneficia de ateliere de citire şi de spus povești și 200 de copii din Zrenjanin şi oraşele partenere vor participa la jocuri fără frontieră. Nu în ultimul rând, un grup de 60 de copii şi adulţi migranţi vor primi un paşaport cultural care să le faciliteze accesul la minimum 3 evenimente culturale, astfel încât să cunoască şi să înţeleagă mai bine mediul în care trăiesc.

Ca o continuitate a proiectului Poles of Cultures, un grup de activităţi vor fi dedicate analizei şi evaluării documentelor de politică culturală publică din perspectiva facilităţilor pentru incluziunea socială şi culturală a copiilor şi tinerilor din grupurile defavorizate. O conferinţă şi un eveniment de identificare de parteneri pentru proiecte viitoare (matching event) vor încheia proiectul InclusiveArt. 
< inapoi
May 2018 Iunie 2018 Jul 2018
D
L
M
M
J
V
S
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


 
Copyright © 2012 Institutul Intercultural Timisoara. Toate drepturile rezervate.