Institutul Intercultural Timisoara


Stiri IIT prin RSSStiri IIT prin RSS
  Start | Despre noi | | Proiecte | Agenda | Resurse pentru profesori | Echipa | Contact
---------------------------------------------
Educație interculturală
---------------------------------------------
Relații interculturale
---------------------------------------------
Cetățenie democratică
---------------------------------------------
Tineret
---------------------------------------------
Cultură
---------------------------------------------
Cercetare
---------------------------------------------
Cooperare transfrontalieră
---------------------------------------------
Servicii
---------------------------------------------

Cauta

Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 8,
300173 Timisoara
Romania
Tel/fax:
+ (40) 256 498457
iit@intercultural.ro
Proiecte
Proiectul "Poli culturali” - Politica culturală, instrument de dezvoltare comunitară şi regională. Proiectul
Institutul Intercultural Timișoara, în calitate de partener lider, împreună cu Primăria Municipiului Timișoara, Primăria Oraşului Zrenianin, Primăria Oraşului Panciova și Parlamentul Civic Oraşul Liber Vârşeț, coordonează implementarea acestui proiect transfrontalier în perioada iunie 2013-octombrie 2014. 
 
Scopul proiectul: îmbunătățirea coeziunea socială şi culturală în zona transfrontalieră România - Serbia prin promovarea cooperării în domeniul formulării și evaluării politicilor publice culturale bazate pe participare activă pentru dezvoltarea regională. 

Activități majore:
 
  • realizarea unor ample cercetări sociologice și statistice privind cererea și oferta culturală în orașele Timișoara, Zrenianin și Vârșeț și în județul Timiș prin chestionarea unui număr de 4.350 de cetățeni și 400 de organizații;
  • elaborarea unor noi documente de politică publică – strategiile culturale pentru Timișoara și Zrenianin; evaluarea impactului celor existente pentru Pancevo și jud. Timiș și includerea culturii în prioritățile politicilor publice din Vârșeț;
  • realizarea a 6 mese rotunde pe teme importante pentru viața culturală locală;
  • organizarea unui curs de formarea profesională pentru 20 de angajaț din serviciul public cultural și o tabără pentru 24 de tineri leaderi din regiune;
  • realizarea acțiunii pilot „Banat Pavilion” în cadrul Bienalei de Artă Contemporană din Panciova cu participarea a 15 tineri astiști din regiune.
  • organizarea unei conferințe regionale și a unui eveniment de matching cu participarea unui număr de 150 de organizații din regiune, vor contribui la semnarea unui Protocol de colaborare între autoritățile locale în vederea dezvoltării schimburilor culturale în regiune;
  • publicarea cercetărilor realizate și a strategiilor elaborate, a unei Agende culturală și a unui Catalog comun al ofertanților culturali din aria de implementare a proiectului.
Beneficiarii direcți reprezintă mai mult de 5.000 de persoane și organizații iar cei indirecți sunt cei peste 900.000 de locuitori aflați în aria de implementare a proiectului. 
 
Rezultatele acestor activități vor contribui la: fundamentarea dosarului de candidatură al orașului Timișoara la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021; implicarea activă a grupurilor interesate în formularea politicilor publice; identificarea nevoilor culturale, a structurii și dimensiunii ofertei culturale în regiune etc.
 
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia, axa prioritară 3 - Promovarea schimburilor între comunități (People-to-People), măsura 2 – Îmbunătățirea guvernării locale cu privire la furnizarea de servicii locale către comunitățile din zona de graniț.
 
Echipa de proiect IIT: dir. proiect- Dr.Corina Răceanu, coord. proiect- Marcel Bajka, dir. cercetare- conf.univ.dr. Bogdan Nadolu, dir. formare- Dr.Călin Rus, dir. PR- Romina Matei, dir. financiar- Alexandra Conearic. Echipa Primăriei Timișoara: coord.proiect- Lavinia Simion, asistent- Diana Palulescu, coord.strategie- Alina Pintilie.                

< inapoi
Feb 2020 Martie 2020 Apr 2020
D
L
M
M
J
V
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
 
 


 
Copyright © 2018 Institutul Intercultural Timisoara. Toate drepturile rezervate.