Institutul Intercultural Timisoara


Stiri IIT prin RSSStiri IIT prin RSS
  Start | Despre noi | | Proiecte | Agenda | Resurse pentru profesori | Echipa | Contact
---------------------------------------------
Educație interculturală
---------------------------------------------
Relații interculturale
---------------------------------------------
Cetățenie democratică
---------------------------------------------
Tineret
---------------------------------------------
Cultură
---------------------------------------------
Cercetare
---------------------------------------------
Cooperare transfrontalieră
---------------------------------------------
Servicii
---------------------------------------------

Cauta

Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 8,
300173 Timisoara
Romania
Tel/fax:
+ (40) 256 498457
iit@intercultural.ro
Proiecte
România Interculturală

Scopul proiectului a fost dezvoltarea mecanismelor de consultare ale comunităților străine cu autoritățile publice şi societatea civilă. Prin varietatea consultărilor, training-urilor şi metodelor informative folosite în cadrul proiectului, am dorit să contribuim la crearea unui mediu intercultural, unul propice în mijlocul populației româneşti în ceea ce priveşte migrația, menit să faciliteze integrarea şi coeziunea socială.


Rezultate:

  • site-ul web Migrant în România (www.migrant.ro) funcționează ca platformă pentru comunicare, informare şi consultare. Aici se pot afla noutăți cu privire la migranți, informații cu privire la situația migranților din România şi evenimente relevante.

  • Revista Migrant în România doreşte să fie un mijloc de informare a publicului larg despre fenomenul migrației şi de a le oferi migranților informații folositoare menite să încurajeze eforturilor acestora de a se integra. Fiecare număr al revistei este distribuit cu un supliment numit Accentul Basarabean, ambele fiind disponibile în format listat şi online.

  • Rețeaua mediatorilor interculturali este format din 30 de oameni din localitățile unde proiectul este dezvoltat şi are rolul de a închega relații cu autoritățile publice, cât şi societatea civilă. De asemenea, ei reprezintă ”vocea” comunității în situații relevante, şi ”traducerea” informației şi legislației pentru membrii comunității.

  • Seminarii locale de consultare cu migranții care au loc trimestrial în cele cinci oraşe. Temele de discuție sunt stabilite de grupul de inițiativă local, potrivit intereselor migranților din locul respectiv. Se asigură comunicarea deschisă pentru a putea împlini nevoile migranților şi pentru a le soluționa problemele. Membrii comunităților de migranți sunt informați asupra drepturilor pe care le dețin şi obligațiilor pe care le au pe teritoriul României.

  • Conferința Națională de Consultare cu Migranții reprezintă o oportunitate de a putea împărtăşii experiențe printre actori locali ale diferitelor regiuni din țară.

Oportunitățile de integrare ale migranților vor fi prezentate pe scurt şi concis într-un raport de studiu. Acest raport va conține analiza cadrului legal şi instituțional cu privire la integrarea imigranților în România, va da exemple de practici bune în România şi de peste hotare, va analiza date statistice care pot facilita înțelegerea percepțiilor şi atitudinilor a populației majoritare cu privire la integrarea migranților, cât şi percepția şi atitudinile migranților cu privire la oportunitățile existente de integrare. Va sugera politici şi acțiuni pentru crearea unui mediu intercultural menit să faciliteze integrarea şi coeziunea socială.


Locație: România.

Manager principal/parteneri: IIT.


< inapoi
Feb 2020 Martie 2020 Apr 2020
D
L
M
M
J
V
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
 
 


 
Copyright © 2018 Institutul Intercultural Timisoara. Toate drepturile rezervate.