Institutul Intercultural Timisoara


Stiri IIT prin RSSStiri IIT prin RSS
  Start | Despre noi | | Proiecte | Agenda | Resurse pentru profesori | Cursuri | Echipa | Contact
---------------------------------------------
Educație interculturală
---------------------------------------------
Relații interculturale
---------------------------------------------
Cetățenie democratică
---------------------------------------------
Tineret
---------------------------------------------
Cultură
---------------------------------------------
Cercetare
---------------------------------------------
Cooperare transfrontalieră
---------------------------------------------
Servicii
---------------------------------------------

Cauta

Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 8,
300173 Timisoara
Romania
Tel/fax:
+ (40) 256 498457
iit@intercultural.ro
Resurse pentru profesori


Mai jos puteți găsi o serie de materiale-resursă gratuite pentru domeniile educaționale care reprezintă centrul expertizei Institutului Intercultural Timișoara.

Aceste materiale sunt ordonate în așa fel încât să fie utile în primul rând profesorilor de Educație socială pentru clasele V-VII. Unele dintre aceste materiale au fost încadrate în categoria care considerăm că e cea mai potrivită dar cu siguranță ar avea sens să fie incluse și în celelalte categorii (de exemplu Medierea conflictelor). De aceea vă recomandăm cu căldură să parcurgeți întreaga listă.

Materialele de mai jos nu suplinesc programele și manualele școlare ci sperăm să le completeze cu succes, să ușureze activitatea profesorilor și să contribuie la dezvoltarea de competențe necesare atât în rândurile profesorilor cât și în rândurile elevilor.

De asemenea, aceste resurse sunt deschise tuturor celor care sunt interesați/interesate de aceste domenii și doresc să învețe ei înșiși / ele însele sau să îi ajute pe alții să o facă. Ne-am bucura să ne spuneți cum le folosiți. Dacă doriți, scrieți-ne la iit@intercultural.ro.

Gândire critică și drepturile copilului

- Compass: Manual de educație pentru drepturile omului cu tineri - în limbile engleză/franceză; poate fi accesat pe teme/activități/capitole; conține activități concrete și capitol teoretice; include un capitol despre drepturile copilului.

- Compasito - un manual de educație pentru drepturile omului, pentru copii - în limba engleză; poate fi accesat pe teme/activități/capitol și de asemenea poate fi descărcat în format pdf.

- Bookmarks - Un manual pentru combaterea discursului instigator la ură din mediul online prin educația pentru drepturile omului, în limbile engleză/franceză; varianta în limba română poate fi descărcată în format pdf.

- Drepturile omului încep cu micul dejun: Instrumente educaționale pentru lucrul cu tinerii la nivel global în domeniul drepturilor omului – în limba engleză; colecție de activități și metode educaționale aplicabile în domeniul educației pentru drepturile omului; pe platforma Human Rights Start with Breakfast regăsiți activitățile ca fișe separate, precum și alte resurse valoroase pentru tema educației pentru drepturile omului.

-
Manual de autoevaluare – în limba română; un manual pentru profesori sau alți educatori, care urmărește dezvoltarea competențelor de autoevaluare și transferul lor.

-
Medierea conflictelor – în limba română; un material despre gestionarea conflictelor, incluzând exemple practice, activități și exerciții.

Educație interculturală

- Ghid de interculturalitate în contextul Serviciului European de Voluntariat - în limba română; include capitole teoretice și un suport de curs pe tema educației interculturale.

- Studiul „Măsurile pentru incluziunea romilor pe piața muncii: de la ipocrizie organizată la eficacitate reală" - în limba română; include un capitol teoretic despre discriminare și rasism.

- ToolKit pentru dialog intercultural, în limba engleză.

- Going International: Opportunities for all – în limba engleză; este o broșură cu activități și îndrumări practice pentru educatorii care lucrează în medii internaționale pentru incluziunea tinerilor cu oportunități reduse; include activități aplicabile cu elevi din ciclul gimnazial, pentru dezvoltarea competențelor interculturale.

Educație pentru cetățenie democratică

- Ghidul „Elaborarea de strategii pentru incluziune și diversitate, pentru Agenții Naționale Erasmus+" - în limba engleză; include informații utile pentru realizarea unei strategii, adaptabile și pentru alte contexte.

- Fundamentele democrației. Set educațional pentru elevi din ciclul primar și profesorii lor:

- Fundamentele democrației. Manuale pentru elevi mai mari, care tratează conceptele de autoritate, viață personală, responsabilitate și justiție, incluzând considerații teoretice și exerciții practice:

- Cetățenie activă: Stimularea participării politice a tinerilor migranți – în limba engleză; material de training utilizat într-un curs internațional adresat tinerilor migranți; include un capitol despre metode de bază pentru educația despre participare civică adresată tinerilor.

< inapoi
Dec 2017 Ianuarie 2018 Feb 2018
D
L
M
M
J
V
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
 
 


 
Copyright © 2012 Institutul Intercultural Timisoara. Toate drepturile rezervate.